ISH Dance Collective


Correspondence: English
Foundation: 2000
Operation Level: Regional, International, National

Address: Gedempt Hamerkanaal 205a
1021 KP Amsterdam Netherlands
Phone: +3120468 5422
Web: http://www.thisisish.com


ISH is alles maar niet wat je denkt. Een collectief van eigenwijze individuen dat al vijftien jaar gelooft dat grenzen niet bestaan en de wereld eigenlijk een speeltuin is. Een wonderlijke plek vol verhalen, karakters en inspiratie. Vol met mensen die net zo ongewoon zijn als wij.

Om die reden zijn we al 15 jaar te zien in binnen en buitenland met voorstellingen die verrassen en verbinden. Vanaf 2000 brengt ISH skills van de straat naar de podia van talloze theaters om daar de verbinding aan te gaan met gevestigde kunstvormen. Of het nou een kruising tussen hiphop en ballet is of een samensmelting van freestyle bmx en klassieke muziek: ISH gelooft niet in grenzen.

ISH houdt van artiesten die op het hoogste niveau kunnen presteren maar ook genoeg lef hebben om buiten de lijntjes te kleuren. Gelukkig vinden we deze gelijkgestemde geesten op allerlei plekken. Door met uiteenlopende partijen als Het Nationale Ballet, autonoom kunstenaar Dadara of Silbersee samen te werken ontstaan er op artistiek en productioneel niveau nieuwe kruisbestuivingen.

Urban dance collective. We cross bridges of whom you think that aren't possible. We know no-boundaries